Panfluiten Hout Gibonus

Bouwer Marek Tesluk uit Polen is de man achter de panfluiten van het merk Gibonus. Zijn liefde voor houtbewerking en muziek zijn gecombineerd in de instrumenten afkomstig uit zijn werkplaats. Gibonus panfluiten zijn er in verschillende uitvoeringen, zowel in houtsoort als afwerking.

De esdoornhouten panfluiten zijn niet alleen vriendelijk geprijsd; het hout is stevig en heeft een heldere, warme klank. Stemmen gebeurt met kunststof kurkjes die niet uit kunnen drogen en erg gebruiksvriendelijk zijn voor het stemmen. Daarom zijn deze fluiten uitermate geschikt voor beginnende spelers en panfluitisten die een extra instrument zoeken in een ander bereik (bijvoorbeeld een bas) of andere stemming.

De kersenhouten fluiten die ook beschikbaar zijn in de categorie ‘solisten fluiten’, hoewel donkerder van kleur, zijn lichter van gewicht en klank. De toon is wat heser, omfloerster, dan de esdoorhouten fluiten. Zeer geschikt voor solospel of kleine bezettingen en voor wie op zoek is naar een zeer lichtgewicht fluit met een zachte klankkleur. Stemmen gebeurt met kunststof kurkjes die niet uit kunnen drogen en erg gebruiksvriendelijk zijn voor het stemmen. Daarom zijn deze fluiten uitermate geschikt voor beginnende spelers en panfluitisten die een extra instrument zoeken in een ander bereik (bijvoorbeeld een bas) of andere stemming.

Binnenkort zullen ook de zogeheten Master Panfluiten beschikbaar zijn op deze webshop. Master fluiten worden op bestelling gebouwd, geheel naar eigen wens. Er is een ruimere keuze in houtsoorten, stemming is door middel van bijenwas en ze worden allemaal geleverd met koffer.