Nadja Spooren Panfluit PraktijkOver mij

Mijn naam is Nadja Spooren. Na mijn opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam heb ik me toegelegd op concerten in kleine ensembles, het geven van panfluitles, workshops en muzikale vertellingen via De Panfluit Praktijk. In 2015 is daar ook de verkoop van instrumenten bij gekomen.

Toen de kans zich voordeed om de Gibonus fluiten van bouwer Marek Tesluk te gaan verkopen, heb ik die met beide handen aangepakt. Zijn instrumenten zijn betrouwbaar, stabiel, hebben een mooie klank  en bovendien een goede prijs-kwaliteit verhouding. Dit was voor veel van mijn eigen leerlingen een uitkomst en ik ben blij dat ik deze panfluiten nu ook voor een grotere markt beschikbaar kan stellen.

De aanschaf van een goed instrument is zeer belangrijk voor het maken en beleven van muziek. Panfluiten zijn echter niet in elke muziekwinkel te koop en gespecialiseerd advies kan vaak niet gegeven worden als er wel panfluiten verkocht worden. Hier liep ik als student tegenaan en ook als docent was het in de beginjaren vaak een doolhof wat te kiezen uit de verschillende bouwers en handelaars. Nu kan ik een bezoekadres bieden in Grave, vlakbij Nijmegen, voor diegenen die het liefst eerst een panfluit uitproberen voor ze tot koop overgaan.

Omdat ik al jaren speel en les geef, kan ik persoonlijk, per mail of telefonisch, passend advies geven aan wie dat nodig heeft. Dit doe ik graag, want kennis vergaar ik om te delen. Een belangrijk onderdeel van de webshop is dan ook de contactpagina: aarzel niet om je vraag te stellen of om een afspraak te maken om panfluiten uit te proberen!

Over het merk Gibonus

De panfluiten van het merk Gibonus worden gebouwd in Polen door Marek Tesluk. Hij gebruikt eenvoudige maar goede materialen: esdoornhout en kunststof kurkjes om de fluiten af te dichten. Het hout heeft een warme klank en hoewel het minder flexibiliteit heeft in klankkleur dan bamboe, kun je er jaren mee vooruit als je besluit de panfluit te willen leren spelen. Gibonus fluiten klinken over de hele breedte van het instrument goed. De instrumenten hebben een prachtig laag register en bieden voor ensembles een uitkomst, want de tenor en basfluiten zijn erg betaalbaar. Ook die droom van een tweede instrument voor samenspel komt nu hopelijk voor veel spelers dichterbij.

Weten hoe de panfluiten van Marek Tesluk gebouwd worden? Neem hier een kijkje in de panfluit keuken van Gibonus.