Panfluit lesboeken

De Melodische Etudes voor Panfluit van Gemma Gielen en Noortje van Middelkoop bieden een goede basis voor panfluitisten die hun spel willen verbeteren. Het zijn originele en bewerkte etudes die in opbouw specifiek gericht zijn op de panfluit. De boeken volgen de eisen die worden gesteld voor het behalen van de HaFaBra muziekexamens.

De eerste twee delen zijn gericht op het A examen. Dat betekent dat het ritmebeeld en bereik stapsgewijs wordt uigebreid. Daarbij is ook aandacht voor tempo-aanduidingen, articulatie, dynamiek en verschillende toonsoorten. Achterin staat een beknopte toelichting op de muziektheorie.

Deel 3 is gericht op het B examen. Maatsoorten en ritmiek worden complexer, de te spelen intervallen groter, toonsoorten worden vaker gewisseld, de instructies voor articulatie en dynamiek wordt uitdagender.

Speciaal voor Panfluitkopen is er nu ook het Introductieboek, bedoeld voor zelfstudie. Hierin wordt de basis uitgelegd: houding, blaadtechniek, basisoefeningen en notenschrift. De uitleg in het introductieboek wordt ondersteund door enkele video’s op het youtube-kanaal van Nadja Spooren (zie ook de homepagina van deze website).

Toont alle 7 resultaten